TERMEN DE EXECUȚIE PENTRU PIESE PERSONALIZATE ⟶ 2-3 ZILE!

Marmura Corbeanca

Ce este marmura și unde o puteți folosi

Ce este marmura

Ce este marmura? Este o piatră naturală atemporală folosită în construcții din cele mai vechi timpuri. O alegere elegantă pentru pardoseli, pereți, trepte, glafuri, chiuvete de baie, dușuri și căzi, blaturi și multe alte suprafețe. 

Este o rocă metamorfică a cărei culoare poate varia de la alb pur, la negru solid. Anumite modele de marmură sunt împodobite cu vene fine sau învolburate impresionante.

Marmura poate fi găsită în toată lumea, dar cele patru țări în care este cea mai răspândită sunt Italia, Spania, India și China. Cea mai prestigioasa marmura alba provine din Carrara, Italia. Această marmură a fost folosită de Michelangelo, Canova și Donatello pentru sculpturile lor.

Are o textură mai moale și mai poroasă decât cea a granitului sau quartzului compozit. De aceea, pentru o durată de viață cât mai lungă, la fel ca multe alte tipuri de blaturi din piatră naturală, marmura trebuie sigilată des pentru a-și păstra frumusețea și calitatea.

Ce este marmura - Utilizare și aplicații ale marmurei

Placaj pentru pereți și pardoseli

Acest material atemporal are extrem de multe aplicații atât la interior cât și la exterior. Marmura scapițată este apreciată pentru placări la fațadă, soclu și gard. Plăcile de marmură mată și lucioasă sunt preferate pentru pardoseli exterioare la terasă, alee, piscină. Plăcile mari de marmură book matched îmbracă cu eleganță și rafinament baia, livingul, bucătăria, holul, dormitorul, casa scării, șemineul etc. 

Marmura Rainforest Green

Blat de baie și backsplash

Marmura este ideală în baie. Poate fi folosită în numeroase aplicații, de la placare pe perete și pardoseală până la blat, lavoar, cădiță și bordură de duș. Plăcile mari de marmură sunt ideale ca backsplash în zona căzii și a dușului, dar și în bucătărie.

Dacă marmura este de foarte bună calitate și este impermeabilizată poate fi folosită și pentru blatul insulei de bucătărie șau al mesei din living. 

Trepte, glafuri, capace de stâlp și de poartă

Da, este ideală și foarte apreciată pentru trepte și contratrepte la scările exterioare și interioare. Este des folosită pentru glafuri cu picurător pentru exterior și dar și glaf de interior. Capace de stâlp, de gard și de poartă. Mulți clienți aleg marmură pentru piscină și multe alte aplicații pentru casă, cladiri de birouri și spații comerciale.

Pentru mai multe informații contactați specialistul în piatră naturală! Suntem mereu aproape pentru a vă oferi informații de specialitate. Ne găsiți permanent online sau ne puteți vizita în Cluj-Napoca, Timișoara, Bistrița, Oradea, Sibiu, București și Budapesta.

error: Content is protected !!
×

Salut, sunt Amalia.
Ai nevoie de ajutor?

×