TERMEN DE EXECUȚIE PENTRU PIESE PERSONALIZATE ⟶ 2-3 ZILE!

marmura eleganta

Marmura - Eleganta si rafinamentul intruchipate într-un material natural

Marmura eleganta si pretioasa. Este o piatra naturala folosita de secole pentru a conferi o nota de rafinament si frumusete cladirilor si sculpturilor. Cu o istorie bogata care se intinde de-a lungul mai multor culturi antice, marmura continua sa fie apreciata si utilizata in prezent pentru diverse aplicatii. In acest articol, vom explora originea marmurei, caracteristicile sale unice, utilizarea sa in arhitectura si design interior, precum si modul de ingrijire si intretinere a acestui material atemporal.

marmura eleganta verde

Originea și formarea marmurei

Marmura este o roca metamorfica compusa in principal din carbonat de calciu. Aceasta se formeaza prin metamorfoza calcarului sau dolomitei sub presiune si temperatura ridicate in adancimea scoartei terestre.

Proprietati si aspecte estetice:

Marmura se remarca prin aspectul sau luxos, stralucitor si durabil. Exista o gama larga de culori disponibile, de la nuante de alb si gri pana la tonuri mai calde, cum ar fi crem sau chiar rosu. Adesea, marmura prezinta modele distinctive, cum ar fi varietatile de adancimi de culoare. Liniile fine sau petele si venele dramatice, îi confera un aspect sofisticat si atragator.

Utilizare marmura eleganta

Această piatră naturală este adesea folosita in aplicatii deosebite, cum ar fi podelele, peretii, blaturi de baie, blat insula bucatarie, scari si placarea semineului, glafuri. Datorita rezistentei sale marmura este un material ideal pentru toata casa. Se foloseste pentru placarea peretilor si a podelei. Este ideala pentru lavoar, cadița si bordura de dus in baie. Este solicitata pentru placarea scarilor si a pervazelor. De asemenea, aspectul sau elegant si stralucitor face ca marmura sa fie adesea preferata pentru finisajele de lux in hoteluri, cladiri de birouri si spatii comerciale.

Ingrijirea si intretinerea marmurei:

Pentru a mentine marmura in conditii optime, este important sa fie tratata cu grija si sa fie protejata impotriva deteriorarii. Curatarea regulata cu solutii de curatare delicate si utilizarea suporturilor pentru pahare si placute pentru a evita zgarieturile sunt recomandate. Este, de asemenea, recomandat sa fie impregnanta regulat cu solutii profesionale, impregnanti STONETECHN.

Specialistii in piatra naturala vă asteapta la Showroom-urile ROCAS DECOR din Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Bistrita, Bucuresti si Budapesta. Suntem permanent online gata sa va raspundem la solicitari. Contactați-ne!

error: Content is protected !!
×

Salut, sunt Amalia.
Ai nevoie de ajutor?

×