TERMEN DE EXECUȚIE PENTRU PIESE PERSONALIZATE ⟶ 2-3 ZILE!

Caută
Close this search box.
Montarea pavajelor de piatră naturală pe pat de nisip

Montarea pavajelor de piatră naturală

Montarea pavajelor de piatră naturală este ușoară, rapidă și, cel mai important, economică. Principalul avantaj al pavajelor montate pe pat de nisip este că, în cazul în care dorim să facem lucrări la sol, cum ar fi trecerea cablurilor, conductelor etc., putem ridica pavajele și, după terminarea lucrărilor, le putem repune la loc, economisind timp și bani și fără a lăsa urme vizibile.

Un alt avantaj important este că, de multe ori, ne este dificil să ne imaginăm cum va arăta rezultatul final al proiectului nostru, ceea ce poate provoca anxietate în legătură cu funcționalitatea spațiului, corectitudinea tehnică (de exemplu, pantele pentru drenajul apei), lățimea aleii, aspectul designului etc.

Cu pavajele de piatră, nu trebuie să avem aceste griji, deoarece putem adăuga sau îndepărta pavajele foarte ușor, ajustând astfel proiectul exact la nevoile și cerințele noastre, fără a lăsa urme vizibile.

Montarea pavajelor de piatră naturală pe nisip

Pașii pentru selecția și montarea pavajelor de piatră naturală sunt următorii:

1. Planificare și dispunere

Planificarea zonei care trebuie placata este primul tau pas. Decideți unde vor fi montate pavele dvs. si determinați daca exista suficient spațiu pentru ele. Planul dvs. poate fi întocmit și măsurat cu ajutorul hârtiei grafice.
Zona trebuie să aibă pantă, astfel încât apa sa se poate scurge pe pavele pentru a preveni acumularea acesteia, ceea ce ar putea deteriora trotuarul pe termen lung.

O bună planificare este esențială pentru un proiect de succes. Trebuie să planificăm atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic pentru siguranță și funcționalitate.

  1. Gândiți-vă cum doriți să arate aleea, drumul sau curtea și proiectați-le fie pe hârtie, fie marcând zona pe sol.
  2. Proiectul trebuie să fie funcțional și să aibă drenaj adecvat. Suprafața cu pavaje ar trebui să fie puțin deasupra nivelului solului pentru a evita acumularea apei.
Montarea pavajelor de piatră naturală

2. Calcularea cantității de pavele necesare

Mai întâi măsurați lățimea și lungimea zonei care trebuie pavata. Apoi înmulțiți lățimea cu lungimea. Rezultatul vă oferă suprafata necesara de pavaj.

Ar trebui să adăugați întotdeauna 5% la această cifră, ceea de reprezinta pierderea. Dacă știți că veți tăia multe pavele, ar trebui să adăugați 10% .

3. Excavarea

Stabiliți înălțimea pe care trebuie să o depășească pavelele.

Nu uitați: placa ar trebui să se încline în jos fata de casă, pentru a permite scurgerea apei. La fiecare 4 metri, ar trebui să cobori un centimetru.

Plasați tarusi în jurul perimetrului și marcați tarusul odată cu declinul pantei.

Puneți o sfoară strâns pe tarus, pentru a indica nivelul de înălțime de urmat.

Calculați adâncimea totală a săpăturii necesare. Faceți acest lucru prin adăugarea împreună a centimetrilor necesari pentru baza (10 până la 15 cm), asternut de nisip (2.5 cm) și grosimea pavelei. Aceasta vă oferă adâncimea totală necesară pentru a excava. Săpați la adâncimea indicată, nivelați și compactați pământul cu o mașină de compactare.

După finalizarea săpăturii, se recomandă crearea unui suport temporar pentru zonele dreptunghiulare cu 2 x materiale așezate la înălțimea și panta corectă.

4. Material de bază

După finalizarea săpăturii, următorul pas este montarea materialului de bază.

Materialul de bază este de obicei format din rocă zdrobită, cum ar fi  3/4 pietris. Roca zdrobită are pietre de dimensiuni variate, cu margini ascuțite. Marginile ascuțite și variația dimensiunilor

determina o compactare ușoară. Folosirea pietrișului zdrobit care are puțina umiditate în el face compactarea mult mai ușoară.

Materialul de bază trebuie să fie amplasat la o grosime adecvată utilizării planificate, care depinde de materialul sub-bază și de greutatea care trebuie plasată pe zona pavată. Dacă sub-baza dvs. este argilă moale, atunci va fi necesar un strat mai gros.

Întindeți pietrișul zdrobit peste zonă într-un strat uniform. Este recomandat să îl împărțiți în trei straturi mai mici și să compactați între fiecare strat, în cel mai bun caz.

După ce s-a răspândit uniform, folosiți un compactor pentru plăci pentru a trece de mai multe ori în zonă. Asigurați-vă că pietrișul compact este la nivel, înclinat și corespunzător cu înălțimea stabilită.

5. Restricții de margine

Bordurile sunt esențiale pentru întreținerea zonei dvs. pavate. Dacă restricțiile de margine nu sunt instalate, pavelele se vor misca și se vor deplasa. Vremea grea și traficul intens, împreună cu restricțiile de margine, vă vor strica suprafața pavată. Restricțiile de margine pot fi din plastic, beton prefabricat, metal sau lemn.

6. Pat de nisip

Înainte de a pune pavelele, un strat de nisip este așezat peste materialul de bază compactat. Acest strat oferă un pat în care sunt instalate pavelele. De asemenea, așternutul cu nisip ajută sa protejați rosturile de nisip impotriva  eroziunii.

Așezați țeava din PVC cu un diametru de 2.5 cm pe materialul nisipos.

Apoi intindeti un strat de nisip între 1 cm  și 1,5 cm grosime. Îndepărtați cu grijă teava din PVC. Acest proces asigură un strat uniform de nisip cu un centimetru grosime.

Furnizorul dvs. de materiale vă poate oferi sfaturi cu privire la tipul adecvat de nisip care ar trebui să fie utilizat în scopuri de pat.

Montarea pavajelor de piatră naturală andezit

Montarea pavajelor de piatră naturală

7. Stabilirea pavelelor

Există o mare varietate de dimensiuni, forme și culori. Găsiți un stil care vă place, care se armonizează cu restul spațiului și care se încadrează în bugetul dvs.

Comandați o cantitate suplimentară pentru tăierea pavajelor la margini. În funcție de forma suprafeței, comandați cu 5 % mai mult.

Asigurați pavele în modelul și designul pentru suprafata  planificata. Dacă pavelele trebuie tăiate la dimensiuni, folosiți un ferăstrău cu diamant, dalta pentru zidărie sau despicător mecanic și ochelari de siguranță.

După ce toate pavele sunt așezate, utilizați un compactor mechanic pentru plăci  pentru a ajuta la fixarea pavelelor în așternutul cu nisip.

8. Îmbinări cu nisip

Această etapă implică măturarea nisipului pe suprafața care umple golurile dintre pavele. Este important să folosiți nisip granulat, mai degrabă decât unul grosier, deoarece nisipul fin se va compacta mult mai bine și va umple rosturile mai repede. Zona de nisip și pavaj trebuie să fie uscată pentru a finaliza acest pas.

9. Sigilarea

În primul rând, curățați și îndepărtați zona nou pavată, pentru a elimina toate materialele suplimentare și resturile.

Etanșați zona cu un material de etanșare care leagă nisipul, acest lucru va va asigura ca nisipul de îmbinare nu va dispărea si va preveni, de asemenea, creșterea vegetației între îmbinări.

Etanșarea pavelelor vă ajută să preveniți petele de ulei, grăsime,  rugină, mușchi, alge, marcaje ale anvelopelor și deversări de zi cu zi. Sigilantul vă permite să curățați astfel de pete cu o mai mare ușurință.

Montarea pavajelor de piatră naturală andezit la exterior

10. Întreținere

Întreținerea nu este de obicei o problemă când vine vorba de pavele, dacă au fost montate corect. Funcția generală și utilizarea suprafețelor dvs. pavate ar trebui să fie stabile. Re-sigilarea pavelelor de travertin poate fi necesară în mod regulat pentru a menține culoarea și aspectul. De asemenea, ajută la protejarea pavelelor împotriva petelor, algelor și pierderii de nisip articular (intre imbinari).

Pentru un rezultat estetic și de calitate, este recomandat să apelați la o echipă specializată. Compania noastră vă oferă servicii profesionale de montarea pavajelor de piatră naturală pe pat de nisip. Avem experiența necesară, echipamentele adecvate și prestam servicii de calitate. Contactați chiar acum specialiștii in montaj piatră naturală!

error: Content is protected !!